Blogi

Inhimillinen sininen sydän

Kun ihminen itse tunnistaa tarvitsevansa apua, hän altistaa itsensä monesti suurelle häpeälle. Kulttuurissamme avun ja tuen tarvitseminen on tietynlainen tabu, josta ollaan onneksi hiljalleen vapautumassa. Siinä vaiheessa, kun ihminen on riisunut kaiken ylpeytensä ja pystyy olemaan niin hauras, että hän ymmärtää tarvitsevansa apua ja sitä pyytää, hänelle on oltava konkreettista tarjottavaa.

Millä motiiveilla valtuustoon?

Minua vahvasti lähes kaikilla elämän osa-alueilla ohjaava motiivi on suoriutumisen motiivi. Jos asia on minulle yhtään tärkeä, menen sieltä, missä aita on korkea ja piikkilangalla vahvistettu sen sijaan, että etsisin kuopan, jonka kautta kaivautua ali. En päästä itseäni helpolla, koska siedän huonosti keskinkertaisia tuloksia.

Perheiden parhaaksi

Toivonkin, että kunnissa pohdittaisiin nykyperheiden haasteita erityisesti voimavarojen tukemisen näkökulmasta. Kun perheessä on hyvinvoivia aikuisia, se myös todennäköisemmin kestää ja kannattelee kaikkia jäseniään paremmin. Ennaltaehkäisevät toimet tulisi nostaa keskiöön, koska korjaavat toimet ovat aina raskaampia ja kalliimpia monellakin tavalla. Kriisi olisi monesti helpompi estää kuin ratkaista.

Työn juhlaa

Vapun kunniaksi halusin lausua muutaman sanan työstä, onhan vappu työn juhla. Kannan huolta työpaikkojen ja työn riittävyydestä. Tarvitsemme työtä ja työllisyyttä paitsi ylläpitääksemme yhteiskuntaamme, myös voidaksemme yksilöinä ja perhekuntina elää…

Tosissaan muttei totisena

Odotan jo innolla ja melko suurella jännityksellä ääntenlaskun hetkeä. Kaltaiselleni ensikertalaiselle lopputulos voi olla mitä tahansa muutamasta äänestä ylöspäin. Koska olen tosissani liikkeellä, tiedän pettymyksen olevan suuri, mikäli valtuustopaikka jää saavuttamatta. Tapanani on ollut tehdä se, mitä teen, tosissani. En lähde yrittämään vaan onnistumaan.

Lukutaito ei ole saivartelua

Lapsemme päiväkodissa vietettiin maaliskuussa lukukuukautta. Lukuhaasteella muistutettiin perheitä lukemisen arvosta ja merkityksestä lapsen kehitykselle. Lukemisella kerrotaan olevan vaikutuksia paitsi kielitaitoon, myös mielikuvitukseen, uteliaisuuteen ja jopa empatiakykyyn.  Miksi kuntavaaliehdokasta kiinnostaa lukutaito…

Viidenkympin villi valtuusto?

Valtuustotyö tuntuu siis kutsuvan kiihkeimmin 45-64-vuotiaita. Toivoisin valtuustoon rohkeasti myös nuoria tuomaan esiin nuorten ääntä, sekä kaltaisiani 30 ja 40 ikävuoden väliin istuvia, joille lapsiperheiden asiat ovat ajankohtaisia ja kokemukset elämästä lyhyempiä mutta eivät silti vähemmän merkityksellisiä.

Huonon käytöksen kultainen jalusta

Kun mietitään, miksi ihmisiä ei kiinnosta politiikka tai miksi vaaleihin on vaikea saada ehdokkaita, tässä on yksi syy. Politiikan varjolla ja valossa saa käyttää täysin erilaista retoriikkaa ja keinoja kuin monella muulla elämänalueella. Se on monelle vierasta ja luotaantyöntävää. Miksi lähteä vapaa-ajallaan ajamaan yhteistä hyvää, jos se tehdään epäkiitollisessa ilmapiirissä?

Terveisiä perheestä

Monissa maissa äitiysvapaalla ei saa pennin pyörylää mistään, tai korvaus on lähinnä nimellinen. Systeemi Suomessa on siis melko ainutlaatuinen, voisi jopa sanoa lapsi- ja perhemyönteinen. Miksi siis valitamme ja olemme niin epäkiitollisia perheellistyjiä?

Lisää ajatuksia opetuksesta

Happirikkaan helmikuun viikonlopun täytti kauniista talvisäästä nauttimisen lisäksi myös OAJ:n vaalikoneen väittämien pohdiskelu. Halusin jakaa muutamia ajatuksiani kyseisessä vaalikoneessa esitettyihin kysymyksiin myös täällä blogin puolella. Tässä väittämien ja vastausten TOP…

Voisiko koronasta muodostua kasvun keppihevonen?

Muutos on aina paitsi haaste, myös mahdollisuus. Hyvinkäälle muutoksessa on paljon potentiaalia. Hyvinkää voisi alkaa rohkeasti ratsastaa etätyöllä osana kaupunkibrändiään. Kun työtä voi suorittaa enenevästi kotoa käsin, asuinpaikan valintakriteerit muuttuvat. Työmatkan pituus ei ole enää niin määrittävä kriteeri, jos työmatka taitetaan neljän-viiden päivän sijasta kerran tai kahdesti viikossa.